Een romantische B&B in een kasteel in Hasselt

 

Droom weg in een van onze luxe suites, kuier door het kasteelpark en ontwaak in een sprookje. Beleef in Maison Mairie  herinneringen die je je leven lang bij blijven. Onze B&B is goed bereikbaar en op een steenworp van Hasselt. Al onze kamers zijn tot in de puntjes uitgerust en vertellen ieder een eigen verhaal over de talloze bewoners van deze magische plek. 

Kingsize bed - Suite Ines De Grady - Bed and Breakfast - Maison Mairie Hasselt

Ines De Grady

 

Ines De Grady de la Neuville was de laatste burgemeester van Wimmertingen (1947-1976). Daarmee ook het einde van een tijdperk.

Henricus 

 

Henricus Eyben was een man van aanzien. Hij cumuleerde tal van schepenmandaten en bouwde in opdracht van Erasme de Stockem een vierkantshoeve op de plaats waar nu het kasteel staat. Burgemeester van Wimmertingen van 1805-1823.

Bartholomeus

 

Bartholomeus Van den Born volgde zijn schoonvader Henricus Eyben op als burgemeester van Wimmertingen. 

De Cecil

 

Deze kamer is vernoemd naar Baron Julianus Joseph Laurent de Cecil. Hij was de eerste Belgische burgemeester van Hasselt (1830-1833) en huisde hier van 1829 tot 1865.

Henri Albert

 
 

Ridder Henri Albert Paul Emile de Grady de la Neuville (hapt naar adem), was burgemeester van Wimmertingen van 1838-1885.

Lambertina de Donnea

 

 

Deze kamer is vernoemd naar Capitaine Anna Maria Theresia Lambertina de Donnea. Zij was de vrouw van Julien de cecil en huisde hier van 1829-1865.

Princen 

 

Ridder Henri Albert Paul Emile de Grady de la Neuville (hapt naar adem), was burgemeester van Wimmertingen van 1838-1885.

“There is a time for many words, and there is also a time for sleep.”